PUUHA-hanke

15.3.2023

PUUHA-hankkeen webinaarit ja virtuaalivierailut

Hankkeen aikana järjestetään webinaareja ja koulutuksia, jotka ovat avoimia kaikille Puutarhaliiton jäsenyhdistysten jäsenille. Tulevista tapahtumista tiedotetaan hankkeen kotisivulla ja Facebook-sivulla. Ajankohdat kaikille kevään 2023 suunnitelluille webinaareille ja muille tapahtumille löydät kotisivulta.

Kuivakäymälästä kasvuvoimaa puutarhaan (Yhteisluento Marttaliiton kanssa)
Tiistai 23.5.2023 klo 18.00–19.30.

Käymäläseura Huussi ry:n asiantuntija Sanna Kärkkäinen innostaa hyödyntämään kuivakäymälän tuotokset. Kuulet perustiedot kuivakäymäläjätteen kompostoinnista, sekä kompostin ja käymälän nesteiden käytöstä oman pihan kasveille. Käymäläseura Huussi ry:n toimintaan voit tutustua verkkosivuilla huussi.net

Ilmoittautuminen avautuu 21.4.2023. Ilmoittaudu luennolle tämän linkin kauttaviimeistään 21.5.2023. Luennolle on rajallinen määrä paikkoja, 250 ensimmäiseksi ilmoittautunutta mahtuu mukaan.

Ilmoittautuneille lähetetään linkki webinaariin ennen tilaisuuden alkua. Webinaarit järjestetään Microsoft Teamsin kautta.

Luentosarja aloitteleville puutarhaharrastajille sekä puutarhayhdistysten järjestämät tapaamiset

PUUHA-hanke järjestää huhti- ja toukokuussa luentosarjan, joka on suunnattu aloitteleville puutarhaharrastajille/puutarhayhdistysten tuleville uusille jäsenille. Luentosarjaan kuuluu kolme luentoa ja luennoitsijana toimii Riitta Peräinen. Luennot järjestetään etäluentoina Teamsin kautta tiistai-iltoina 18.4., 25.4. ja 16.5. klo 18.30–20.00.

Tarkoituksena on, että luentosarjan aikana uudet harrastajat pääsisivät tutustumaan puutarhayhdistysten jäseniin ja niiden toimintaan esimerkiksi puutarhayhdistyksen järjestämän puutarhaillan tai pihakävelyn muodossa. Tapaamisten aikana voidaan yhdessä perehtyä käytännön asioihin puutarhassa, saada ja jakaa vinkkejä ja keskustella puutarhanhoitoon liittyvistä asioista paikan päällä.

Luentosarjaan voi ilmoittautua 6.4.2023 mennessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen jaana.ojanen@puutarhaliitto.fi. Luentosarjaan ilmoittautuneita pyydetään omien yhteystietojensa lisäksi kertomaan minkä puutarhayhdistyksen jäseniä he ovat tai minkä yhdistyksen toiminnasta he ovat kiinnostuneita, jotta voimme välittää tiedon eteenpäin ko. yhdistykselle.Jaa puutarhataito -kampanja

Marttaliitto ja Puutarhaliiton PUUHA-hanke haastavat yhdessä vuonna 2023 kotipuutarhureita jakamaan taitoja muille. Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa jäsenten osaamista, edistää puutarhataitojen siirtymistä eteenpäin ja koota taitoja kaikkien saataville.

Puutarhataito voi olla hyväksi havaittu ja koettu asia puutarhanhoitoon liittyen, saatu vinkki tai mikä vaan jakamisen arvoiselta tuntuva asia. Kampanjassa puutarhaan liittyvä taito opetetaan tai jaetaan ystävälle, tuttavalle, toiselle harrastajalle tai kenelle tahansa puutarhaneuvoja haluavalle. 

Puutarhataitoja myös kerätään 25.1.-30.9.2023 välisenä aikana ja oman taitonsa voi jakaa tämän linkin kautta. Julkaisemme edelleen taitoja kanavissamme, ja kokoamme niitä kaikkien saataville Marttojen ja Puutarhaliiton nettisivuille. Kaikkien osallistuneiden kesken arvomme kirjapalkintoja kampanjan päättymisen jälkeen.

Haasta kampanjaan mukaan myös yhdistyksesi jäseniä ja muita harrastajia. Jaa somessa kuvia ja tunnelmia taidon jakamisesta tunnisteilla #PuutarhaTaito #Martat #Puutarhaliitto

Lisätietoja kampanjasta löydät täältä!