Toiminta

Seuraavat yritykset ovat tukeneet seuraa mainostamalla Jyväskylän Puutarhasanomissa:

360 Palvelut

Ahosen Taimisto - seuran jäsenille 10 % alennus monivuotisista kasveista

Hankkija - seuran jäsenille 10% alennus normaalihintaisista kasveista

Hankkija Jyväskylä Facebookissa

Hirvensalmen Taimisto

Oy Juho Jussila

Jyväskylän Konesaha

Jyväs-Maatalous

Jyväs-Seudun Pienkaivurit Oy

Kauppapuutarha Honkanen 10 % kaikista normaalihintaisista oman tuotannon taimista

Keski-Suomen Puutarha-Apu Oy

Kotivihreä

Koura-autot

Maansiirto Veljekset Holm Oy

Mustankorkea

Pekanhavupuut

PerennaPuutarha Pöntinen

Pihapalvelu Ylönen

Pihasuunnittelu PuutarHanne

Puurusen Puutarha

Puu-ST Oy, pihapuiden kaadot, puh. 040 738 2455,

PuutarHanne

Päivin Puska ja Pensas - seuran jäsenille 10 %:n alennus monivuotisista kasveista

Särkän Perennataimisto

Taimipiha - seuran jäsenille 5 %:n alennus kaikista tuotteista

Tmi Jani Ylönen

Tommolan tila seuran jäsenille 5 % alennusta monivuotisista kasveista

Ween Maan Wiljaa

Vepsäläinen, Rauli - pensasmustikoita

Vihersuunnittelu Ahonen Oy

Viherlandia Oy

Viherteema Oy

Muita linkkejä:

Yhteistyökiitos Jyväskylän Messuilta.jpg (204 kB)
Jyväskylän Messut myönsivät Jyväskylän Puutarhaseuralle kunniakirjan monivuotisesta ansiokkasta yhteistyöstä Rakentaminen ja Talotekniikka messujen työryhmässä.

Jyväskylän Puutarhaseura on vireä 120-vuotias

Aktiiviset puutarhakulttuurin harrastajat perustivat Jyväskylään puutarhayhdistyksen edistämään puutarhaharrastusta jo vuonna 1896. Jyväskylän Puutarhaseura on Suomen vanhin suomenkielinen edelleen toimiva puutarhaseura. Se on yksi puutarhaliiton paikallisyhdistyksistä ja oli aikanaan myös perustamassa puutarhaliittoa. Puutarhaliiton toiminnan tavoitteena on parantaa kotimaisen puutarhaelinkeinon toimintaedellytyksiä ja lisätä suomalaisten viihtyvyyttä ja hyvinvointia puutarha- ja vihertuotannon keinoin.

Jyväskylän Puutarhaseuralla on toimintaa ympäri vuoden:

Luennot talvikaudella: noin kerran kuukaudessa pidettävillä luennoilla kuullaan sekä ajankohtaisia asiantuntijaluentoja että luentoja jatkuvasti jäseniä kiinnostavista aiheista. Luennot pidetään Viherlandiassa sunnuntaisin klo 14-16. Vuoden ensimmäinen luentokerta tammikuussa on suosittu siementenvaihto ja yleensä vuoden viimeinen luento on yhteistapahtuma ruususeuran kanssa.

Jyväskylän Piha- ja Puutarhasanomat on seuran julkaisema ilmaisjakelulehti, jota jaetaan seuran messuosastoilla. Kerran vuodessa ilmestyvä lehti laaditaan ja taitetaan seuran talkoovoimin. Lehti on saanut ulkoasultaan kiitosta selkeydestään sekä asiantuntevista artikkeleistaan. Ilmoittajat ovat saaneet lehdessä hyvin näkyvyyttä ja lehti toimiikin erinomaisena tietopankkina alan keskisuomalaisista puutarhaosaajista.  Lehden mainostuotolla katetaan seuran toimintaa.

Seuralla on oma osasto vuosittain Rakennusmessuilla, jossa on tarjolla puutarhaneuvontaa, mahdollisuus liittyä jäseneksi, ostaa Puutarhaliiton julkaisemia puutarhaoppaita ja puutarhakirjallisuutta, tavata seuran jäseniä ja tutustua seuran toimintaan. Jyväskylän Piha- ja Puutarhasanomat-lehteä jaetaan messuilla. Useina vuosina on osastolla ollut mahdollisuus omenapuiden varttamiseen vaikka omista oksista.

Taimivaihto eli kasvien kierrätys on alkukesän ja syksyn jokavuotisia tapahtumia. Jäsenet tuovat ylimääräisiä kasvejaan ja vaihtavat mieluisiin. Monesti tarjolla on erikoisuuksia tai harvoin saatavilla olevia perinnekasveja.

Pihakävelyt tiistai-iltaisin erilaisissa harrastajien pihoissa ovat antoisia tilaisuuksia perehtyä toisen pihoihin ja myös tavata muita seuran jäseniä. Pihakävelyt ovat avoimia seuran jäsenille. Pihakävelyn järjestäminen omassa pihassa antaa paljon myös pihakävelyn järjestäjälle. ”Ei niin pientä pihaa, ettei sieltä jotain uutta ideaa löytyisi” sanoi yksi pihakävelyyn osallistuja.

Erilaiset puutarhamatkat ja –retket ovat jatkuvasti laajeneva toimintamuoto. Vuosittain ensimmäinen retki tehdään kevättalvella puutarhamessuille. Kesällä toteutetaan useita taimistovierailuita, toisaalta käyden ryhmänä ostoksilla keskisuomalaisilla taimistoilla (Ahosen Taimisto, Päivin Puska ja Pensas, Tommolan tila, Perennapuutarha Pöntinen) tai vähän kauempana sijaitsevilla taimistoilla (Särkän Perennataimisto, Hirvensalmen taimisto), Mustilan taimitapahtumassa ja kasvitieteellisissä puutarhoissa tai arboretumeissa.

Ulkomaan matkat kiinnostavat entistä enemmän; vuonna 2016 käytiin sekä Hollannissa että Englannnissa, 2017 ovat vuorossa Ruotsi ja Tanska sekä Benelux-maat. Bussimatkat ovat olleet varsinaisia ostosmatkoja, kasveja on usein hattuhyllyä myöten kaikki bussin tavaratilat täynnä